Skärmavbild 2020-08-01 kl. 08.47.58

Om mig

Jag heter Monica och har sedan jag varit liten haft häst & hund. 
2001 tog jag mitt egna initiativ och köpte min första Collie efter att levt med jakthundar hos mina föräldrar som ung. 
Denna hanen blev sedan KORAD SE UCH Ottey's A Softly Golden Touch. Jag har tränat mycket bruks, räddning och utställning med honom.

Vi, min dotter Julia och jag, bor på en hästgård utanför Lammhult. Alla hundarna bor inne hos oss precis som vanliga familjehundar, och självklart sover de i sängen.
Vi har ett speciellt rum för hundtrim där vi badar och fönar alla våra hundar.
Vi vill att våra hundar ska få det absolut bästa. och därför utfodrar vi enbart färskfoder samt biologisk anpassad rå föda. 


Sedan 2006 har vi haft hunduppfödning & kennel, och vi har haft lite olika raser under åren. Det har varit både Collie & Chinese Crested Dog, och nu är det  Ceskoslovensky Vlack. 

Jag (Monica) har ett stort intresse för hundutställningar, och vi har haft stora framgångar inom utställningsvärlden med våra hundar.
Julia, som är min dotter, föredrar draghundssport och vandring som vi också håller på med som en hobby. Men självklart har hon inget emot att hänga med på en utställning heller! 

 


Mitt mål

''Mitt mål som uppfödare är att bevara raserna friska och sunda.
Framförallt sociala och trevliga hundar.

Men absolut viktigast av allt är att hundarna ska fungera i vardagen, och att de kan leva ett långt och lyckligt liv med sina ägare. Att de ska kunna glädjas åt livet helt enkelt.''

Som uppfödare finns jag alltid här som stöd för mina valpköpare.

Vår kennel är godkänd av Länstyrelsen och jag följer Jordbruksverket och Svenska kennelklubbens regler. 

Monica Peterson
Mobil: 076-8543907
Email: kennel.amyfield@gmail.com